martes, 22 de junio de 2010

Concentració de motos clàssiques de Monistrol 2010

El dia 20 de juny varem assistir com a participants a la concentració de motos clàssiques de monistrol que organitza els Amics de les Motos de Monistrol de Montserrat.
La jornada va ser molt xula ja que hi havia un molt bon ambient de gent que és aficionada a aquestes joies sobre dos rodes. Hi havia de tot: Montesas, Bultacos, motos de noms innombrables, motos de noms fàcils d’oblidar, Vespes i fins hi tot un sidecar de l’exèrcit ambu un senyor que portava peluquín.
Varem quedar ben aviat, a les 6:45 a casa del Pere. Sí, no m’he equivocat: 6:45 del matí. El capgrós del Pere volia estar a les 8h a la plaça de Monistrol perquè les samarretes que regalaven s’esgotaven deseguida, per tant havíem de sortir de casa aviat ja que hi ha una bona tirada. Carreguem les Vespes i cap a Collbató. Allí deixem el cotxe amb el remolc a casa del cunyat de Pere:

Pere: Cuñao, te dejaremos en casa el coche y el remolque porque subiremos a Monistrol en Vespas. ¿Ok?
Carlos: Claro, déjalo donde quieras. A esa hora no habré llegado a casa, y si ya he llegado estaré sobando ...

Pugem a les nostre muntures de ferro i fem la foto de sortida cap a Monistrol.


No feia molt fred, però el sol encara no escalfava i havíem d’anar ben abrigats. Arribem a Monistrol a les 8:01. La organització estava parant la carpa de la paradeta i muntant l’equip de so. Quatre motos estaven aparcades, amb les nostres sis. Per això m’he aixecat tan aviat? Anem a prendre un tallat per escalfar el cos. Poc a poc van venint més motos

A les 8:30 comença a arribar molta gent. A que fan goig les nostres Vespes?

Aquí la secció Vespera.

Vista general del parc motoritzat.
En aquesta foto vaig enganxar al Pere traient llustre al frontal. Ha de relluir!
Més motos:

Anem a fer la inscripció i ens conviden a pastetes i suc de raïm. Per cert, les samarretes les donaven al final de la sortida. Toma ya!.
Això és art bevent a porró!
A les 9h la plaça tenia aquesta pinta.

I a les 9:15 engequem totes les motos per sortir tots plegats. El soroll i la fumera d'oli al 2% cremat era indescriptible.
Per que us feu una idea de l'ambient, aquí us deixo un vídeo:

En aquesta foto jo estava a punt de sortir.
Comencem la ruta i la primera parada és a Montserrat. És curiós passar de la cua de gent que ha d'agafar ticket i entrar per la entrada de autocars "tan ricamente". La cara dels que feien cua era tot un poema. I després aparcar a la mateixa plaça al costat del restaurant. Mai vist.
La vista des d'aquest punt és molt xula.
Pose "pa la foto".
Marcant samarreta.
Vista general de l'aparcament.
I cap a esmorzar, que a això hem vingut. Hi havia un espai reservat per a unes 200 persones.
Com que no hi havia entrepà vegetarià ens vam haver de comformar amb això:
Això sí, sense all i oli. I els tomàquets estàven mes durs que una pedra. Per l'any que vé ja sabem que ens em d'endur de casa. Com es pot observar tot regat amb aigua i suc de raïm.
Sortim després de aconseguir trobar les nostres Vespes i passem una altra vegada per la sortida dels autocars evitant la garita de pagar el aparcament. Només per això ja val la pena haver vingut.
La organització estava molt bé, tenien el recorregut molt ben senyalitzat amb gent a cada desviament, incorporació o cruïlla. Era impossible perdre's. Vam fer un refrigeri a El Bruc i un altre a Castellvell i el Villar, on havien tancat el carrer principal per poder aparcat totes les motos. Aigua amb civada i així feiem reagrupament.
I tornada cap a Monistrol on ens donarien un clauer i una samarreta de record. Després nosaltres tornavem cap a Collbató per acabar amb la jornada Vespera clàssica. En total 96 Qm per Montserrat, unes carreteres serpentejants amb unes vistes espectaculars. Una sortida molt recomanable que esperem tornar a repetir l'any que vé.
Per cert: la meva samarreta és una XL i em va enorme.
Llegir més...